Saneringskrediet is de oplossing voor schulden

Saneringskrediet is de oplossing voor schulden

Heb jij meerdere schulden en weet je niet waar je moet beginnen om ze op te lossen? Saneringskrediet is de oplossing voor schulden.

Wanneer je meerdere schulden hebt is het vaak lastig om deze zelf op te lossen. Het kost namelijk veel energie om alle schulden en betalingsdata bij te houden. Daarnaast kunnen de rentebedragen in totaal flink oplopen, aangezien meerdere leningverstrekkers een bepaald bedrag willen voor het uitlenen van vermogen. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken?

Saneringskrediet is de oplossing voor schulden, wanneer sluit je saneringskrediet af?

Wat kun je nu het beste doen? Het eerste waar je aan moet denken bij het aanpakken van je schulden is hier een overzicht van maken op papier. Dus gewoon letterlijk je schulden op een rijtje zetten. Je kunt bij de schuldeisers en bij het Bureau Krediet Registratie jouw gegevens opvragen om zeker te weten dat je al je schulden bij elkaar hebt. Je kunt zo duidelijk zien wat jij nog aan wie verschuldigd bent en hoe je dit eventueel zou kunnen afbetalen.

Op basis van dit overzicht kun je dan zelf, of met een vriend of familielid, bepalen of het voor jou realistisch is je schulden elke maand beetje bij beetje af te betalen. Als dit te lang duurt, of je kunt een te klein bedrag bieden aan je schuldeisers, dan is het misschien een goed idee om te kijken naar het afsluiten van saneringskrediet.

Saneringskrediet is de oplossing voor schulden

Als je teveel of te omvangrijke schulden hebt is het geen optie om maandelijks een deel van de schuld af te betalen tot deze geheel afbetaald is. De schuldeisers zullen niet akkoord gaan wanneer jij elke maand een minimale aflossing van je schuld te bieden hebt en bovendien zouden de schulden door de hoge rentes onbetaalbaar kunnen worden.

In dit soort gevallen kun je saneringskrediet of sociaal krediet aanvragen bij de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB). Deze overheidsinstelling is gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van mensen met schulden. Je kunt er naast saneringskrediet ook schuldbemiddeling, financieel advies of een verklaring tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen aanvragen.

Overzicht creëren met saneringskrediet is de oplossing voor schulden

Afsluiten van saneringskrediet houdt in dat je een nieuwe lening afsluit bij het GKB om je schuldeisers af te betalen. Die ontvangen dan direct (een groot deel) van het schuldbedrag en jij hebt in de toekomst nog maar één schuldeiser. Je creëert op deze manier dus overzicht in je financiën. Je weet in de toekomst precies de hoogte van je schuld, wanneer een aflossing moet geschieden en hoeveel rente je dit uiteindelijk zal kosten. Het maakt de schuld dus behapbaar en je kunt dus zelf ook zien hoe je naar een schuldenvrije toekomst toewerkt.