Op zoek naar een oplossing voor je schulden?

Op zoek naar een oplossing voor je schulden?

Ben jij op zoek naar een oplossing voor je schulden? Denk je er niet meer uit te kunnen komen? Dan zijn er verschillende instanties die jou kunnen helpen!

Zie jij het niet meer zitten? Zit je tot je nek aan in de schulden en weet je niet meer hoe je er op eigen kracht uit kunt komen? Je hebt waarschijnlijk nog meer opties dan dat je in eerste instantie denkt. Hieronder vertellen we jou je mogelijkheden.

Op zoek naar een oplossing voor je schulden met schuldbemiddeling en saneringskrediet

Bij je eigen gemeente kun je terecht voor schuldbemiddeling of saneringskrediet. Door de gemeente wordt er een trajectbegeleider aangesteld, deze bepaald voor welke vorm van schuldhulpverlening jij in aanmerking komt.

Wanneer de trajectbegeleider kiest voor schuldbemiddeling worden met alle schuldeisers afspraken gemaakt. De trajectbegeleider berekent het bedrag dat u maandelijks nodig heeft om van rond te komen. Al het geld wat u maandelijks ontvangt dat boven dit bedrag uitkomt dient te worden ingezet voor de afbetaling van schulden. Schuldbemiddeling duurt over het algemeen drie jaar. Als jij je gedurende deze drie jaar aan alle afspraken van de schuldenregeling houdt, verlenen de schuldeisers finale kwijting voor het restant van hun vordering. Jouw schuldeisers worden door de gemeente jaarlijks op de hoogte gehouden van jouw voortgang van de schuldregeling. De gemeente heeft een bemiddelde rol tussen jou en je schuldeisers, zij kunnen de schuldeisers echter niet dwingen om mee te werken.

Bij een saneringskrediet wordt er een krediet door de gemeente aan jou verstrekt waarmee jij in één keer het van tevoren met de schuldeisers afgesproken bedrag moet afbetalen. De lening bij de gemeente heeft een looptijd van drie jaar. Maandelijks dien je dan een bepaald bedrag aan de gemeente terug te betalen.

Schulden oplossen bij de Stadsbank wanneer je op zoek naar een oplossing voor je schulden bent

De Stadsbank is een gemeentelijke organisatie die mensen helpt uit de schulden te komen. De Stadsbank is een organisatie zonder winstoogmerk die nauw samenwerkt met verschillende gemeentes. Daarbij ondersteunt de Stadsbank met haar diensten de aangesloten gemeenten in hun sociale beleid. Mensen met de leeftijd vanaf 18 jaar kunnen terecht bij de Stadsbank. Let op! Het aantal Stadsbanken is verminderd door verschillende concurrerende bedrijven. Toch kun je in de grote steden vaak nog een Stadsbank vinden.
De Stadsbank is lid van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, en aangesloten bij het samenwerkingsverband van de Sociale Banken Nederland (SBN) en de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI).

De Stadsbank is de plek waar je naar toe kunt gaan wanneer je moeite hebt met het betalen van je rekeningen, iedere maand geld tekort hebt, verschillende schulden hebt en misschien krijg je al geregeld een brief van verschillende deurwaarders? De Stadsbank helpt jou met het op orde krijgen van je financiën. Samen met een adviseur van de Stadsbank brengt u overzicht aan in uw financiële situatie. wanneer je schulden hebt dan probeert de Stadsbank afspraken te maken met uw schuldeisers om tot een oplossing te komen.

Op zoek naar een oplossing voor je schulden | Wat kan de Stadsbank voor jou doen?

De Stadsbank kan jou ondersteunen bij het oplossen van financiële problemen. De eerste stap moet u echter wel zelf zetten. Wacht nooit te lang met het vragen van hulp. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe groter de kans is op een oplossing. De Stadsbank zal samen met jou je financiële situatie in kaart brengen. Ook adviseert de Stadsbank bij jouw financiële vraagstukken of problemen. De Stadsbank draagt oplossingen aan om jouw financiële situatie onder controle te krijgen en wanneer nodig helpt de Stadsbank jou door hun diensten in te zetten.

Dus kun jij niet bij een Stadsbank terecht? Dan is er altijd nog jouw eigen gemeente die jou kan helpen.