De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen

De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen

Heb jij meerdere schulden en wil je graag uit de schulden komen, maar je weet niet hoe? De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen.

De Gemeentelijke Krediet Bank (GKB) is een overheidsinstelling die in het leven is geroepen om mensen te helpen die in de schulden verkeren. Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je de verschillende opties, zodat je kunt bepalen wat voor jou de meest toereikende oplossing is.

De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen met schuldbemiddeling

De eerste vorm van hulp die de GKB jou kan bieden is het aanbieden van schuldbemiddeling. Stel je voor, jij hebt een betaalplan opgesteld hoe je de komende maanden of jaren je schulden in delen wilt gaan terugbetalen. Je bepaalt dus welk deel van je inkomsten jij kunt besteden aan het aflossen van je schulden en verdeelt dit bedrag over de verschillende schuldeisers. Het voorstel waar jij mee komt moet jij dan presenteren aan je schuldeisers, maar door de geschiedenis durf je dit eigenlijk niet zo goed of ben je bang niet serieus genomen te worden. Wat je dan kunt doen is een schuldbemiddelaar inschakelen van de GKB. Deze zal dan zowel met jou als de schuldeiser afspraken te maken om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer schuldenvrij bent.

De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen met saneringskrediet

Wanneer je schulden zo omvangrijk zijn dat het niet mogelijk is om met een betaalplan snel je financiën weer op orde te hebben, dan is saneringskrediet een optie. Dit houdt in dat je bij de GKB een nieuwe lening afsluit om je schuldeisers af te betalen. Door middel van saneringskrediet creëer je weer overzicht, omdat je geen rekening meer hoeft te houden met allerlei verschillende bedragen, betaaldata en bovendien rentepercentages. Wat wel het geval is bij saneringskrediet, is dat de schuldeisers akkoord moeten gaan met het bod dat jij ze kunt doen. Het is namelijk vaak niet mogelijk om het gehele schuldbedrag te lenen bij de GKB. Als ze niet bereid zijn mee te werken ben je gedwongen tot de WSNP.

De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen met schuldsanering

Zoals hierboven al gezegd is, is je laatste optie de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Indien de schuldeisers niet meewerken wanneer jij initiatief toont om je schulden af te betalen, wordt het een rechterlijk proces. De rechter dwingt de schuldeisers dan om mee te werken en ook jij moet je aan de gemaakte afspraken houden. De WSNP is echter een noodoplossing en moet zeker niet onderschat worden. Een toegewezen bewindvoerder bepaalt hoeveel jij elke maand krijgt om van te leven en de rest van je geld wordt op een boedelrekening gezet. Na drie jaar wordt jij wel schuldenvrij verklaard.

De Gemeentelijke Krediet Bank helpt jou je schulden op te lossen en voorkomen met financieel advies

Je kunt bij de GKB niet alleen terecht voor krediet, ondersteuning en schuldbemiddeling, maar ook gewoon voor financieel advies. Wat is het handigste om te doen in bepaalde situaties en hoe hou je goed overzicht in je financiën? Het is verstandig om af en toe nog een afspraak te maken bij de GKB, gewoon om je situatie goed in de gaten te houden en zo te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw schulden maakt. Ook kan het GKB je helpen om overzicht te creëren in je financiën, zodat je precies weet waar je elke maand aan toe bent.