Schulden oplossen met saneringskrediet

Schulden oplossen met saneringskrediet

Heb jij geprobeerd je schulden zelf op te lossen maar heb je geen overzicht? Schulden oplossen met saneringskrediet zorgt ervoor dat jij snel weer schuldenvrij bent!

Wanneer je meerdere schulden hebt lopen is het vaak moeilijk om te zien wie je wanneer wat schuldig bent. Als je meerdere aanmaningen en dreigingen met deurwaarders hebt gehad zie je vaak zelf geen oplossing meer. Je hebt de neiging om weg te rennen van je problemen. Helaas maakt dit de situatie alleen maar erger, je kunt het beste een plan opstellen om je schulden tegemoet te gaan. Dit artikel helpt je om te beslissen of saneringskrediet voor jouw schulden een goede optie is.

Schulden oplossen met saneringskrediet maakt jouw financiële situatie makkelijker

Het probleem van meerdere schulden hebben is vaak dat je niet weet waar je moet beginnen en daarom helemaal niet begint. Echter lopen de rekeningen en bedragen wel op. Het is tijd om jouw schulden aan te pakken! Je kunt zelf een overzicht van je schulden maken, door informatie in te winnen bij jouw schuldeisers of het Bureau Krediet Registratie indien nodig. Je kunt er ook voor kiezen om in gesprek te gaan met een medewerker van de Gemeentelijke Krediet Bank om samen tot een overzicht van jouw schulden, inkomsten en uitgaven te komen. Er kan vervolgens gekozen worden voor het opstellen voor een betalingsplan dat wordt voorgelegd aan de schuldeisers, of voor een saneringskrediet.

Schulden oplossen met saneringskrediet | Hoe werkt het?

Saneringskrediet is in feite een verantwoorde manier van krediet verstrekken en geschiedt vaak door de Gemeentelijke Krediet Bank. In feite reduceer je je schulden tot één enkele schuld, op deze manier heb je weer overzicht. Het is voor de schuldenaar zo precies duidelijk wanneer hij wat moet betalen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat er geen nieuwe schulden worden gecreëerd.

Schulden oplossen met saneringskrediet | Schuldeisers akkoord

Het klinkt heel makkelijk om op deze manier je schulden af te lossen. Helaas is het minder simpel dan het lijkt. De schuldeisers zijn namelijk niet verplicht tot medewerking. Je zou vermoeden dat het gunstig is voor de schuldeisers wanneer een schuldenaar besluit tot saneringskrediet, omdat de schuld bij de schuldeisers dan direct wordt afbetaald. Echter koopt de Gemeentelijke Krediet Bank vaak niet het gehele bedrag af, maar een aanzienlijk deel. Dit zorgt ervoor dat schuldeisers soms niet akkoord gaan, zij willen immers al hun geld terugzien. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat zij verder niet meer achter de betalingen aan hoeven en dat ze direct geld zien.

Schulden oplossen met saneringskrediet | Afspraken maken

Dit is niet de enige hobbel die genomen moet worden. Om in aanmerking te komen voor saneringskrediet moet je wel afspraken maken met de Gemeentelijke Krediet Bank. Zij gaan niet over tot het aanbieden van saneringskrediet tot ze zeker weten dat jij in staat bent een bepaald bedrag per maand te betalen aan aflossing en dat je je aan de afspraken houdt. Om een aanzienlijk bedrag per maand te kunnen betalen moet je dus flink bezuinigen. Het betekent dat jij een flinke tijd een budget hebt om elke maand van te leven en niets extra’s.

Schulden oplossen met saneringskrediet | Schuldenvrije toekomst en preventie

Wanneer je bij de Gemeentelijke Krediet Bank je schuld hebt afbetaald ben je dus schuldenvrij. De schuldeisers hebben een (groot) deel van hun schuld ontvangen en het saneringskrediet is afbetaald. Het is nu van belang dat je geen nieuwe schulden meer maakt, de kennis die je tijdens het proces opdoet en het bezuinigen is iets wat je nu moet doorvoeren in je dagelijks leven. Niet meer uitgeven dat je hebt is hierin essentieel. Wil je financieel advies of een preventiegesprek? Hiervoor kun je ook aankloppen bij de Gemeentelijke Krediet Bank.