Schulden oplossen met een nieuwe lening

Schulden oplossen met een nieuwe lening

Schulden oplossen met een nieuwe lening. Het moet niet gekker worden zal jij denken, het is echter de eerste stap in het terugkrijgen van het overzicht in jouw financiën.

Zelf je schulden oplossen met een nieuwe lening

Ben jij je schulden ook zo zat en heb je er zelf slapeloze nachten van? Zet nu zelf de eerste stap en leen een bedrag om je schulden op te lossen. Het klinkt misschien onlogisch maar om deze manier hoef je geen dure instanties in te schakelen om jou te helpen met je financiële problemen en verklein je direct je schulden.

Geld lenen voor schulden oplossen met een nieuwe lening

Geld lenen om je schulden op te lossen, dat is waarschijnlijk nog nooit in je opgekomen. Maar het werkt echt! Velen zijn jou al voor gegaan en hebben nu weer overzicht in hun financiën en houden maandelijks veel geld over wat ze voorheen kwijt waren aan de dure rentes en aflossingskosten die ze moesten betalen over verschillende leningen.

Schulden oplossen met een nieuwe lening zodat je niet meer diverse schulden hebt, maar slechts één

Geld lenen om je schulden op te lossen werkt alleen maar als je diverse schulden hebt. Bijvoorbeeld je hebt een creditcardschuld, je staat rood op je bankrekening, je hebt een lening van 1000 euro en een lening van 1500 euro. Over al deze verschillende leningen/schulden betaal je maandelijks rente. Deze rente kan variëren tussen de 6% en 10%. Hierdoor ben je maandelijks veel geld kwijt en daarbij is het afbetalen van al deze schulden tegelijk ook erg onoverzichtelijk.

Schulden oplossen met een nieuwe lening geeft maar één keer rentekosten

Door een bedrag te lenen dat groot genoeg is om al je leningen in één keer terug te betalen scheelt je in één keer 3 leningen die je iedere maand moet terugbetalen. Je hebt nu namelijk alleen nog die lening waarmee je al je andere leningen hebt afbetaalt. Je betaalt dus maandelijks nog maar rente over één lening. Dit bedrag is altijd kleiner dat de rente over verschillende leningen samen.

Schulden oplossen met een nieuwe lening geeft overzicht in jouw financiën

Een ander belangrijk voordeel van één lening en dus één schuld is dat je financiën weer overzichtelijk zijn. Iedere maand zie jij heel duidelijk wat er af wordt geschreven aan rente, en hiernaast heb je duidelijk overzicht over hoelang het duurt en wat je kan doen om ook deze lening helemaal af te betalen.

Wanneer je op deze manier je schulden saneert is het verstandig om altijd een hoger bedrag te lenen dan nodig is om je schulden af te betalen. Dit extra geld kun je dan op een spaarrekening zetten om op die manier te voorkomen dat je in de toekomst een nieuwe lening aan moet gaan.