Met saneringskrediet je schulden oplossen

Met saneringskrediet je schulden oplossen

Zie jij geen oplossing meer voor al jouw schulden? Vaak lukt dit ook niet in je eentje, maar met saneringskrediet je schulden oplossen is vaak wel een optie.

Mensen denken vaak, ik ben de reden dat ik in deze situatie zit, dus ik kom er zelf ook wel weer uit. In het geval van schulden gaat dit echter niet op. Wanneer jij hulp krijgt van buitenaf heb je je financiële situatie echter zo weer op de rails.

Met saneringskrediet je schulden oplossen | Op gesprek bij de GKB

De eerste stap in de richting van een schuldenvrije toekomst is het zoeken van schuldhulpverlening. De meest bekende organisatie die mensen helpt bij het oplossen van hun schulden is de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB), die wel vijftig vestigingen heeft verspreid door heel Nederland. Het is mogelijk om zonder afspraak langs te komen en eens met een medewerker te kijken naar jouw financiële situatie. Deze medewerker kan misschien weer dingen zien waar jij zelf nog helemaal niet aan had gedacht en je zo verder helpen in het proces van schulden aflossen.

Met saneringskrediet je schulden oplossen | Saneringskrediet

Wat vaak door de GKB wordt gedaan om een schuldenaar te helpen zijn schulden af te lossen is het verstrekken van saneringskrediet. Dit gebeurt met name aan mensen die meerdere schulden hebben lopen en daardoor niet meer weten wat ze wanneer aan wie schuldig zijn. Kortom, ze hebben geen overzicht meer van hun financiën en daardoor gaat de situatie van kwaad tot erger.

Een saneringskrediet is een nieuwe lening die je afsluit bij de GKB, om je oude leningen af te betalen. Op die manier zorg je ervoor dat de schuldeisers jou niet meer lastig vallen en heb je nog maar één enkele lening om je zorgen over te maken. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent en voor je saneringskrediet kunt afsluiten worden er ook duidelijke afspraken over gemaakt.

Met saneringskrediet je schulden oplossen | Schuldeisers

Het klinkt als een goede oplossing, maar helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk. Het vereist namelijk de meewerking van de schuldeisers en die is er niet altijd. Zij krijgen vaak namelijk niet het gehele schuldbedrag van de GKB en hier hebben ze in feite wel recht op. Maar aan de andere kant ontvangen ze op deze manier wel direct (een groot deel van) hun geld en voorkomen ze dat ze geconfronteerd worden met de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, waar de schuldeisers gedwongen worden door de rechter om mee te werken.