Kleine schulden oplossen

Kleine schulden oplossen

Heb jij verschillende kleine schulden die samen een groot deel van je maandelijkse inkomen opslokken? Het is tijd hier iets aan te doen! Er zijn verschillende manieren voor kleine schulden oplossen.

Veel kleine schulden bij elkaar kunnen als snel zorgen voor een grote maandelijkse last. Bij sommige is deze last zo groot dat er weinig tot geen geld overblijft voor de normale lasten van maand. Het is dus zaak dat jij een verandering brengt in je financiën.

Eerste stap kleine schulden oplossen: zelf financiën aanpakken

Wanneer je schulden nog enigszins te overzien zijn dan is het zaak tijdig in te grijpen. Op dat moment kun jij nog zelf nog tot een oplossing komen zonder de hulp van instanties. Op verschillende internetsites vind jij een stappenplan om zelf effectief uit de schulden te komen. Begin hier vandaag nog mee!

Tweede stap kleine schulden oplossen: voorkom nieuwe schulden

Om nieuwe schulden te voorkomen is het belangrijk dat je de aflossingen en rentes van je huidige leningen tijdig betaalt. Je voorkomt op die manier dat er nieuwe en/of grotere schulden ontstaan. Een jaaroverzicht kan helpen met het verkrijgen van inzicht in je eigen financiën en het voorkomen van nieuwe schulden.

Heb je een duidelijk overzicht van je schulden? Probeer dan zoveel mogelijk af te lossen. Jouw doel moet worden om zo snel mogelijk schuldenvrij door het leven te gaan, wanneer je dus je dertiende maandsalaris ontvangt of vakantiegeld besteed je dit gelijk aan het aflossen van je schulden. Hierbij moet je natuurlijk wel je vaste lasten van je maand kunnen betalen. Alleen zodra je iets over hebt besteed je dat aan het aflossen van je schulden.

Kleine schulden oplossen door middel van een lening

Een andere manier om van je schulden op te lossen is door een nieuwe lening af te sluiten en daarmee een aantal kleine schulden direct af te lossen. Op die manier creëer je overzicht in je schulden. Let er wel op dat je niet het ene gat met het andere vult en de lening echt gebruikt voor aflossen en niet voor nieuwe uitgaven. Ook moet de totale aflossing niet (veel) groter worden dan wat je nu aflost: je totale schuld wordt dan alleen maar hoger.
Is het totaal van uw schulden zo groot dat jij ze niet op kunt terugbetalen, dan is het verstandig om snel hulp te zoeken. De eerste en snelste hulp vindt je bij je eigen gemeente

Kleine schulden oplossen en voorkomen

Veel mensen hebben geen schulden maar staan wel maandelijks flink in het rood. Zij denken dat rood staan een onschuldige manier is van lenen die eigenlijk weinig kwaad kan. Dit is echter zeer zeker niet het geval. Je betaalt namelijk tussen de 8% en 15% rente over het bedrag dat je rood staat. De rente verschilt per bank en hangt ook af van het bedrag dat jij maximaal rood kunt staan.

Kleine schulden oplossen en sparen

Rood staan kost meer dan dat sparen oplevert. Op de meeste spaarrekeningen krijg je maximaal tussen de 1 en 3% rente. Terwijl je voor rood staan minimaal 8% rente betaalt. Voorkom daarom dat je rood staat en tegelijk aan sparen bent. Dat is erg zonde van je geld. Zorg eerst voor een positief saldo op uw bankrekening en ga daarna pas sparen.

Eenmalig rood staan is geen probleem. Het is wel van belang dat je dit niet structureel doet, het is dan namelijk duurder dan een lening en het wordt steeds moeilijker om in de groene cijfer terecht te komen. Een oplossing om rood staan te voorkomen is door contact op te nemen met je bank en de mogelijkheid om rood staan te beëindigen.