Hulp bij het oplossen van je schulden

Hulp bij het oplossen van je schulden

Heb jij meerdere schulden? Zie je geen oplossing meer voor jouw financiële problemen? Vraag om hulp bij het oplossen van je schulden!

Het vragen van hulp om je schulden op te lossen is niets om je voor te schamen. De redenen waarom jij schulden hebt gemaakt verschilt per persoon en is afhankelijk van je situatie. Het is begrijpelijk als je een schuld hebt onderschat en dat je daarom nu niet meer zelfstandig deze schuld kunt oplossen. Wel is het essentieel dat jij deze schuld aanpakt, met de hulp van anderen. Voor hulp kun je bijvoorbeeld terecht bij het Nibud.

Hulp bij het oplossen van je schulden | Soorten schulden

Je kunt bij verschillende bedrijven diverse leningen aangaan, voorbeelden zijn de bank, leningmaatschappijen, postorderbedrijven en creditcardmaatschappijen. Bij deze maatschappijen kun je ook weer verschillende leningen zijn aangegaan. Zo bestaat de mogelijkheid dat je bij verschillende bedrijven schulden hebt lopen en dat al deze bedrijven van jou nu aflossing en rente verwachten. Bij elkaar kan dit echter wat meer zijn dan je in de eerste instantie had verwacht. Veel mensen lopen weg van de schulden die ze hebben gemaakt, hoewel dit de situatie alleen maar verergert.

Hulp bij het oplossen van je schulden | Praten over schulden

Het lijkt misschien moeilijk, maar het is belangrijk om over schulden te praten met de mensen die je vertrouwd. Zij zullen u niet veroordelen, want er zijn meer dan 2 miljoen Nederlanders die schulden hebben. Je kunt aan je naasten laten merken dat je serieus bent in het willen oplossen van de schulden. Je kunt samen met je vrienden of familie kijken naar je inkomsten, uitgaven en schulden om zo een passend betaalplan op te stellen en realistische doelen te formuleren. Je bent misschien bang dat mensen op je neer zullen kijken wanneer ze weten dat jij schulden hebt, maar vaak is het tegenovergestelde waar: mensen zullen jou respecteren dat je erover durft te praten en misschien ben je zelfs een inspiratie voor mensen die ook schulden blijken te hebben maar hier ook niets over durfden te zeggen.

Hulp bij het oplossen van je schulden | Afspraak bij de GKB

De Gemeentelijke Krediet Bank (GKB) of Stadsbank is een instelling die zich bezighoudt met het helpen van mensen met schulden. Hiertoe adviseren ze, ondersteunen ze en bieden ze verantwoorde kredietverstrekking. Je kunt geheel gratis en zonder afspraak langsgaan bij de GKB van jouw gemeente, om jouw financiële situatie te bespreken. Samen kun je dan bedenken wat in jouw situatie de meest passende oplossing is.

Hulp bij het oplossen van je schulden | Schuldbemiddeling, saneringskrediet of WSNP?

Dingen die de GKB kan verschaffen zijn schuldbemiddeling, saneringskrediet en een verklaring tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. De eerste acties die de GKB zal ondernemen zijn het geven van financieel advies, het samen opstellen van een betaalplan en een overzicht van je financiën. Daarna kan worden gekeken of schuldbemiddeling of saneringskrediet een uitkomst kunnen bieden, wanneer de schuldeisers bijvoorbeeld niet mee willen werken. Mochten de schuldeisers ook aan saneringskrediet niet mee willen werken, dan ben je genoodzaakt om toe te treden tot het schuldsaneringstraject van de WSNP.